شیعه به دنیا آمده ایم که موثر در تحقق ظهور مولا باشیم

تعجیل در فرج آقا امام زمان صلوات

پاورپوینت دموکراسی نخبه گرا چیست

دوشنبه, ۱۴ خرداد ۱۳۹۷، ۰۴:۴۴ ب.ظ

پاورپوینت دموکراسی نخبه گرا چیست

پاورپوینت دموکراسی نخبه گرا چیست شامل 37 اسلاید زیبا که با جدیدترین نسخه پاورپوینت طراحی شده و قابل ویرایش می باشد و برای دانشجویان علوم اجتماعی کاربرد دارد .


مشخصات فایل
تعداد صفحات 37
حجم 329 کیلوبایت
فرمت فایل اصلی pptx
دسته بندی علوم اجتماعی

توضیحات کامل

پاورپوینت دموکراسی نخبه گرا چیست

 

پاورپوینت دموکراسی نخبه گرا چیست شامل 37 اسلاید زیبا که با جدیدترین نسخه پاورپوینت طراحی شده و قابل ویرایش می باشد . همچنین به راحتی می توان قالب آن را به مورد دلخواه تغییر داد و در تهیه آن کلیه اصول نگارشی، املایی و چیدمان و جمله بندی رعایت گردیده است. این پاورپوینت برای دانشجویان علوم اجتماعی و سایر دانشجویان مرتبط کاربرد دارد. در ادامه ابتدا بخشی از متن این پاورپوینت را برای شما آورده ایم ، سپس فهرست مطالب و در انتها تصویری از پیش نمایش اسلایدهای این پاورپوینت را برای شما قرار داده ایم تا بتوانید جزئیات آن را مشاهده کنید و در صورت تمایل در ادامه مطلب آن را دانلود نمایید .

 

مقدمه

آرمان‌ها و اهداف دموکراسی کلاسیک دست کم تا میانه‌های قرن بیست در قالب دموکراسی لیبرال مطرح می‌شد، اما پس از آن برخی از اندیشمندان سیاسی دست‌یابی به این اهداف را در جوامع معاصر با شکست مواجه دانسته و الگوهای دیگری از دموکراسی را مطرح نمودند. نوربرتو بوبیو، نظریه‌پرداز سیاسی ایتالیایی، شکست آرمان‌های دموکراسی را در اهمیت یافتن متخصصان در جوامع مدرن و روابط تضا‌دآمیز تکنوکراسی با دموکراسی، بوروکراتیزه شدن سریع جوامع مدرن و رشد سریع تقاضا از دموکراسی در مورد کالاها، خدمات و حقوق ریشه‌یابی می‌کند. یکی از الگوهایی که در تلاش برای باز تعریف دموکراسی ارائه شده است،‌ دموکراسی نخبه‌گراست. دموکراسی نخبه‌گرای رقابتی، نوعی از دموکراسی است که با رویکردی واقع‌گرایانه و با نظر به واقعیت‌های جهان معاصر ارائه شده است. برخی از نویسندگان قرن بیستم به این دلیل که واقعیت‌های معاصر با برخی از آموزه‌های کلاسیک دموکراسی سازگار نیست، در برداشت‌های رایج از دموکراسی تجدیدنظر نموده و آن‌را واقع‌گرایانه و منطبق با امکانات جوامع پیشرفته معاصر تعریف نموده‌اند. دموکرات‌های نخبه‌گرا برخلاف دموکرات‌های مشارکتی و قانونی، در مواجهه با مشکلات دموکراسی‌های رایج به ویژه لیبرال دموکراسی، به جای ارائه‌ی راه حل برای آن،‌ تعریف خود از دموکراسی را تغییر داده و مدلی را ارائه نموده‌اند که متفاوت با تعاریف کلاسیک از دموکراسی است و از جنبه‌های آرمانی آن کاسته شده است. از نظر آن‌ها این مدل از دموکراسی، تنها مدل ممکن و مطلوب برای اجراء در جوامع پیچیده امروزی است. بنابراین دموکراسی نخبه‌گرا از یک سو جنبه‌ی توصیفی دارد و به تبیین دموکراسی‌های رایج می‌پردازد و از طرفی دیگر آمیخته با نوعی ارزش‌گذاری است و جنبه‌ی هنجاری دارد، زیرا نظریه‌‌پردازان این الگو، آن‌را امری اجتناب‌ناپذیر و مطلوب دانسته‌اند. مدل دموکراسی نخبه‌گرا ابتدا در سال 1942م توسط ژوزف شومپیتر (1950 ـ 1883م) در اثر مهم وی با عنوان «سرمایه‌داری، سوسیالیسم و دموکراسی» تدوین شد. وی در این اثر در پی بسط مدل واقع‌گرایانه‌ای از دموکراسی بود که مبنای تجربی داشت و اثر وی بر تکامل نظریه‌ی دموکراتیک در دوران پس از جنگ جهانی دوم تأثیر زیادی بر جای گذاشت و به تجدید نظری گسترده در مفاهیم پذیرفته‌شده‌ی دموکراسی انجامید. این رهیافت به دموکراسی از حامیان دیگری همچون لیپست، رابرت دال نیز برخوردار است، اما پیش از همه‌ی آنان، ماکس وبر در ادامه‌ی بررسی‌ها و مطالعات خود درباره‌ی جامعه‌ی مدرن و به ویژه ظهور دیوانسالاری به چنین نتایجی رسیده بود.

وبر یکی از بنیانگذاران کلاسیک جامعه‌شناسی است که دیدگاهی حداقلی نسبت به دموکراسی دارد و مهم‌ترین نظریات خود در این‌باره را در مقاله‌ی «سیاست به مثابه حرفه» آورده است. وبر در تلاش برای بازسازی نظریه‌ی دموکراسی به دفاع از دموکراسی نخبه‌گرا پرداخت و نظریه‌پردازانی مانند شومپیتر و دال و لیپست نیز با پذیرش برخی از جنبه‌های نظریه‌ی وی به بسط آن پرداختند.

و ...

 

فهرست مطالب

مقدمه
اصول مدل دموکراسی نخبه‌گرا
نقد دموکراسی کلاسیک
تأکید بر نقش نخبگان
نظام حزبی رقابتی
جمع‌بندی
پایان

 

عنوان : دموکراسی نخبه گرا چیست

فرمت : پاورپوینت

حجم : 332 کیلوبایت

تعداد صفحات : 37

پیش نمایش تمام صفحات پاورپوینت

دموکراسی نخبه گرا چیست


توضیحات بیشتر و دانلود



صدور پیش فاکتور، پرداخت آنلاین و دانلود
موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۷/۰۳/۱۴
بهار

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی